Wittebol Wijn

Wittebol Wijn

Slijterij-Wijnhandel 'Wittebol Wijn' is in Aalsmeer en wijde omgeving een begrip. Het bedrijf werd in 1961 opgericht door de vader van Dik Wittebol. Medio 1999 besloot Dik, die wat rustiger aan wilde gaan doen, en Dirk & Linda van Zoolingen dat de laatsten de zaak zouden overnemen. Dit resulteerde in plannen voor een nieuwe aanpak en het besluit de zaak te verbouwen. Eind maart 2000 heropende de geheel vernieuwde slijterij-wijnhandel de deuren, maar met behoud van de naam 'Wittebol Wijn'.   

 Onder de zaak bevindt zich een flinke, fraaie wijnkelder. Dit verwacht je niet in een relatief modern winkelcentrum. Hij werd dan ook in 1970 na idee van Dik Wittebol speciaal aangelegd. Er liggen wijnen opgeslagen en er wordt van tijd tot tijd kleine proeverijen gehouden. 

Er wordt veel wijn geïmporteerd uit voornamelijk Frankrijk, maar ook Italie, Hongarijë en Oostenrijk. Voor de import uit Frankrijk is er een samenwerking (zonder dat er sprake is van een officiële 'club') met collega's onder de naam 'Cercle du Vin'.

Dat Dirk en Linda al jaren goed aan de weg timmert is ook de SlijtersUnie opgevallen. Zij koos Wittebol Wijn als beste Slijter van de Provincie Noord-Holland in 2004, en eindigde Wittebol Wijn in de landelijke finale zeer verdienstelijk als tweede. In 2006 was het wel raak en werd Wittebol Wijn verkozen tot Beste Slijter van het Jaar.

Bekijk het assortiment ›

Wittebol Wijn
  • Wittebol Wijn
  • Ophelialaan 116
    1431 HM Aalsmeer
  • 0297 - 32 58 37